Actueel

Huiskring ‘Leef je geloof!’ En God zag dat het TOV was

Aan de hand van het gespreksboekje 'En God zag dat het TOV was' bespreken we met elkaar teksten uit de eerste elf hoofdstukken van Genesis. Genesis betekent begin, oorsprong, en gaat over oeroude vragen van de mens: Waar kom ik vandaan? Waarom leef ik? Wat is de herkomst van het kwaad? En: is er toekomst voor de mens, en voor onze groene planeet aarde? Zo vind je in teksten over het begin antwoorden op de vragen van vandaag.

Huiskring ‘Leef je geloof!’ En God zag dat het TOV was

Oeroude vragen, ijzersterke antwoorden in Genesis ‘En God zag dat het TOV (goed) was.’ Zevenmaal lezen we deze uitspraak in het eerste hoofdstuk van de Bijbel, waarin we kennismaken met God. Hij is trots op en blij met wat Hij gemaakt heeft. Zijn scheppingswerk is zeer goed gelukt en Hij hoopt dat de mens, in wiens handen Hij al dat moois heeft gelegd, er net zo blij mee zal zijn en er goed voor zal zorgen. Helaas pakt het anders uit. God krijgt er spijt van dat Hij de mens gemaakt heeft. Toch is dat niet het einde van het verhaal.
Het gespreksboekje voor Gemeente Groeigroepen en huiskringen behandelt teksten uit de eerste elf hoofdstukken van Genesis. Genesis betekent begin, oorsprong, en gaat over oeroude vragen van de mens: Waar kom ik vandaan? Waarom leef ik? Wat is de herkomst van het kwaad? En: is er toekomst voor de mens, en voor onze groene planeet aarde? Zo vind je in teksten over het begin antwoorden op de vragen van vandaag.
Ben je geïnteresseerd om deel te nemen aan de kring? Meld je bij: Tjeerd de Groot, e-mail tjeerd1948@gmail.com, telefoon 06-4146 4146
Gestart: 20 september
Locatie: Tjeerd en Anneke de Groot, Gorcumplein 8
Tijd: 19.30 uur

Vorig jaar sloot de Huiskring af met een gezellig samenzijn met een pannenkoek bij de Landwinkel.

Terug