Actueel

Zesde liturgische bloemschikking in de 40-dagentijd

Zondag 28 maart is het thema van de liturgische bloemschikking gebaseerd op Tobit 2, vers 7. Tobit is een boek dat als deuterocanoniek boek deel uitmaakt van het Oude Testament in de katholieke en orthodoxe traditie. De meeste protestanten beschouwen het als een apocrief geschrift.

Zesde liturgische bloemschikking in de 40-dagentijd

'De doden begraven. 
Toen de zon was onder gegaan dolf ik een graf en begroef ik het lijk.'

Tobit  2, vers 7

We zorgen voor de doden, omdat we zorg dragen voor elkaar tot het einde. Ieder leven is van waarde. Ieder leven wordt gezien. We noemen iemands naam en geven hem of haar een plek.
We spreken onze hoop uit dat de dood niet het einde is. We geven het lichaam terug aan de aarde, waar het wacht. Net als een zaadje, is het in rust tot het tijd is om te ontkiemen in een nieuw leven

Bij de schikking
Respect hebben voor de overledenen, de doden begraven, het leven gedenken. Woorden die bij elkaar horen. In de glazen plaatsen we paarse tulpen. Paars is de kleur van reflectie en gedenken. De tulp, het symbool dat we eerder gebruikten om het gebed te symboliseren, past ook mooi bij deze thematiek. De verbinding tussen de glazen wordt gelegd door rozemarijn. Het bitterzoet kruid, de herinnering aan leven.

Alle schikkingen van de 40-dagentijd zijn terug te zien en te lezen in de laatste nieuwsberichten.

Terug