Actueel

Vierde liturgische bloemschikking in de 40-dagentijd

De dames van de Werkgroep liturgische bloemschikking hebben weer een inspirerende bloemschikking gemaakt voor de vierde zondag in de Veertigdagentijd.

Vierde liturgische bloemschikking in de 40-dagentijd

Thema van de vierde zondag in de Veertigdagentijd is 'De naakte kleden'naar Matteus 25, vers  36: 'Ik was naakt en jullie kleedden mij'.

Kleding biedt ons bescherming tegen hitte, tegen kou en tegen de blikken van andere mensen. Ook vertellen we met onze kleding graag iets over wie we zijn en hoe we ons voelen. We kleden ons mooi, netjes, feestelijk, gedecideerd, creatief. Laten we dit iedereen gunnen en ruimhartig delen van wat we hebben. Laten we ons bovendien bewust zijn van waar onze kleding vandaan komt en ons niet bekleden met onrecht.

Bij de schikking 
Kleding verzamelen en kleding delen is iets wat heel veel gedaan wordt. Wat je met kleding biedt, is waardigheid en warmte. Voor deze schikking worden de glazen bekleedt met touw. Een dik touw accentueert de open hartvorm. In de glazen plaatsen we bloesemtakken. Ze vallen naar elkaar toe zodat er een soort van 'luchtig geweven kleed' ontstaat.

Terug