Actueel

Toren Catharijnekerk in de steigers

De gemeente Brielle heeft opdracht gegeven om de toren van de Sint-Catharijne te restaureren. De werkzaamheden zijn maandag 19 april begonnen en duren naar verwachting tot einde december. In mei werden de werkzaamheden stilgelegd omdat er in de toren torenvalken huisden. Inmiddels staat de toren helemaal in de stijgers en is met zijn met groen doek omwikkeld. Nu kunnen de restauratiewerkzaamheden beginnen.

Toren Catharijnekerk in de steigers

Restauratie gevels toren
Meesters In voert de restauratie uit. Het bedrijf is gespecialiseerd in restaureren, herstellen en vernieuwen van steenachtige objecten. 
Er is een bouwplaats achter de toren ingericht en is begonnen met het plaatsen van een steiger om de toren. Dat duurt ongeveer zeven weken.
Daarna beginnen de restauratiewerkzaamheden. Er worden elementen van de gevel vande toren gedemonteerd, vervangen, hersteld en teruggeplaatst waarbij geluidshinder kan ontstaan door hakken, zagen, boren en slijpen. 

Planning werkzaamheden
De werkzaamheden worden in principe van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 16.00 uur uitgevoerd. In uitzonderlijke gevallen wordt daarvan afgeweken. Voor alle werkzaamheden geldt dat geprobeerd wordt de hinder zo kort mogelijk te houden.

Voor eventuele vragen of calamiteiten kunt u contact opnemen met de MEESTERS IN B.V., te bereiken via telefoonnummer 088-35 598 00.

Terug