Actueel

Orgel- en beiaardconcertseizoen én exposities begonnen

Een zomer lang kunt u wekelijks genieten van een keur aan concerten in de Sint-Catharijnekerk. Maandagavond 27 juni is het de beurt aan Kees van Eersel.

Orgel- en beiaardconcertseizoen én exposities begonnen

Opening tentoonstellingen
Op zaterdag 2 juli opent burgemeester Gregor Rensen om 14.00 uur twee zomerexposities in de Catharijnekerk; steenvormen van Corrie van der Heiden en schilderijen van Christina Vaudo in de Catharijnekerk. Belangstellenden zijn welkom.

Inloopconcert
Ook op zaterdag 2 juli om 16.00 uur geeft  Liena Stradina, forte-piano, een inloopconcert.

Orgelconcert
Op maandagavond 4 juli om 20.15 uur geeft Kees van Eersel een improvisatieconcert op het Kam-orgel in de Catharijnekerk.
Een kopje koffie of thee na afloop van het concert is bij de toegangsprijs (8 euro; Vrienden van de Catharijnekerk 7 euro) inbegrepen, evenals een programmaboekje met informatie over het orgel.

Kamerkoorconcert
Op woensdag 6 juli om 20.15 uur wordt het eerste Kamerkoorconcert worden gegeven door het vocaal ensemble En Chantant onder leiding van Mirjam van den Hoek en organist Niels de Klerk.
Het programma is geheel gewijd aan de Franse componist Maurice Duruflé, met onder andere het beroemde Requiem voor koor en orgel. De toegang, al naar gelang de zitplaats is 10 of 15 euro, inclusief koffie of thee na afloop. 

Klik hier voor alle informatie over de concertseries 2022.

Terug