Actueel

Liturgische bloemschikking op Goede Vrijdag

'Zijn hart was vast te groot, want de regering, het geld, de macht en andere groeperingen hebben hem opgepakt en nergens opgesloten waar wij dan weer geschrokken op zoek gingen.' (Couplet 6 uit het gedicht van Menno van der Beek uit Petrus Magazine)

Liturgische bloemschikking op Goede Vrijdag

Als iemand de Waarheid spreekt komt dat hard aan. We zouden de Waarheid kunnen omarmen maar lopen er vaak liever voor weg. Of erger nog:  we maken Hem voor leugenaar uit. We zien het gebeuren, de dag dat Jezus wordt veroordeeld en gekruisigd. Maar ook nu nog, wijzen we de Waarheid af. Vandaag staan we hierbij stil en keren ons naar binnen. We onderzoeken ons eigen hart. Zijn we bereid om de Waarheid te horen? Of wijzen we Hem af tot in de dood?

Bij de schikking
Op Goede Vrijdag staat de kruisiging centraal. Een  -  dood  -  stille tijd, het verraad, de verloochening en de kruisiging. Tussen de stenen worden zilverlingen gelegd als verwijzing naar het verraad. Een kruis van stekelige bramentakken ligt horizontaal of staat verticaal in het hart. Het hart is gesloten. We zijn naar binnen gericht.

Alle liturgische bloemschikkingen van de 40-dagentijd zijn te zien en te lezen in de laatste nieuwsberichten van de website.

Terug