Actueel

Kindernevendienst

Tijdens de Adventsweken was er elke week kindernevendienst in de ochtenddienst waarbij elke week een nieuwe adventskaars is aangestoken. Nu pakken we de draad van kindernevendienst op de eerste zondag van de maand weer op. Dus zondag 5 februari zitten we weer een half uur bij elkaar in de consistorie om met elkaar te praten over een bijbelverhaal.

Kindernevendienst

Kinderen die op de basisschool zitten, of hier bijna naar toe gaan, zijn van harte welkom!
In de Adventstijd was er elke week Kindernevendienst. Die begint in de dienst met het ontsteken van de adventskaarsen en het opzeggen van een versje.
Ook is er iedere week in de kerk een ‘levend standbeeld’ die op een sokkel staat en een van de ‘voormoeders’ van Jezus uitbeeld. Voormoeders zijn vrouwen uit de Bijbel die in de stamboom van Jezus een belangrijke rol hebben gespeeld.
Eerste Advent was dat Batseba, Tweede Advent was Ruth als levend standbeeld en Derde Advent werd Rachab als levend standbeeld uitgebeeld. Op Vierde Advent stond Nienke als Tamar op de sokkel. Met hulp van de dominee moeten de kinderen door vragen te stellen raden wie het levende standbeeld moet voorstellen.

Contactpersoon: Annemieke Korsman, telefoon 0181-417963

Terug