Actueel

Gastgezinnen gevraagd voor Oekraïns jeugdkoor

Jeugdkoor Dzvinochok uit Kiev geeft op zaterdag 5 november een concert in de Catharijnekerk.

Gastgezinnen gevraagd voor Oekraïns jeugdkoor

Gastgezinnen gevraagd voor jeugdkoor uit Kiev 
Het Jeugdkoor Dzvinochok uit Kiev geeft op zaterdag 5 november evenals in 2019 weer een concert in de Sint-Catharijnekerk. De vorige keer trok het koor, dat bestaat uit 40 jongens en meisjes tussen 12 en 17 jaar, een volle kerk. 

Nu wordt onder de naam ‘Oekraïne zingt voor Oekraïne’ een benefietconcertreis door Nederland  gemaakt. Met hun begeleiders geven de jongeren in verschillende plaatsen benefietconcerten voor hun gevluchte landgenoten en als dank voor de hulp die Nederland biedt.

Van 3 tot 6 november verblijven ze in Brielle.
De organisatie is op zoek naar gastgezinnen. Een overnachting, een ontbijt en een lunchpakketje voor onderweg is alles wat ze nodig hebben. Ze vertrekken na het ontbijt en komen ’s avonds na de concerten weer terug. De warme maaltijden worden verzorgd door de ontvangende organisatie. De opbrengst van de concerten - er wordt in Brielle geen entree geheven maar een vrije gift is uiteraard welkom - komt ten goede aan de wederopbouw van het cultureel erfgoed in Kiev, waaronder scholing, lesmateriaal en begeleiding.

Wie op 5 november eventueel verhinderd is, kan op vrijdag 4 november naar het concert van Jeugdkoor Dzvinochok met medewerking van Laurens Vocaal onder leiding van Wiecher Mandemaker en Hayo Boerema in de Laurenskerk in Rotterdam. Op 3 november vindt in Spijkenisse een concert plaats met medewerking van het Randstedelijk Mannenkoor.

Gastgezinnen wordt gevraagd z.s.m. telefonisch contact op te nemen met Carla Gevers (06 5187 8657) of per e-mail: c.rabbers.gevers@gmail.com.

 

Terug