Actueel

Eerste liturgische bloemschikken in de Veertigdagentijd en Pasen

De Werkgroep liturgisch bloemschikken maakt elke zondag van de Veertigdagentijd een schikking die het thema van de Veertigdagentijd uitbeeldt met als eerste onderwerp 'Ik was ziek en jullie bezochten mij.'

Eerste liturgische bloemschikken in de Veertigdagentijd en Pasen

Het thema van de Veertigdagentijd is dit jaar ‘Ik ben er voor jou. Zeven keer barmhartigheid.’ 

De bijbeltekst waarop de de schikking van de eerste zondag in de Veertigdagentijd is gebaseerd is Matteüs 25, verzen 35 en 36: 'Ik was ziek en jullie bezochten mij.' 

Als iemand ziek is, dan wensen we hem of haar een spoedig herstel. Dat doen we liever dan iemand echt te zien in zijn kwetsbaarheid en moeite. 
Maar iemand gezelschap houden die ziek is. hoe confronterend ook, biedt ons de kans samen te beseffen dat we allemaal kwetsbare mensen zijn, of we nou ziek zijn of gezond. Het maakt niet uit wie er aan de beurt is om sterk te zijn, we zijn allemaal kwetsbare mensen in Gods hand. Laten we elkaar, ook in de pandemie die ons in zijn greep houdt, nabij blijven.

Bij de schikking
Opzoeken wie ziek is. Elkaar niet vergeten in moeilijke tijden. Er zijn voor elkaar. Vandaar de vergeet-mij-nietjes. De vorm van het open hart wordt geaccentueerd door een slinger van gedroogde lavendelbloemetjes, geurig symbool voor goede zorg.

De bloemschiksuggesties voor de Veertigdagentijd en Pasen zijn geïnspireerd op het thema van de Veertigdagentijdcampagne van Kerk in Actie ‘Ik ben er voor jou’ en op het bijbehorende magazine. Klik hier om het boekje Liturgisch bloemschikken door te bladeren.

Elke zondag van de Veertigdagentijd staat er een ander werk van barmhartigheid centraal.

Namens de Werkgroep liturgisch bloemschikken, 
Hilly Timmerman

Terug