Actueel

'Een goed verhaal'

‘Een goed verhaal’ is een gespreksgroep voor de midden-generatie, dat wil zeggen voor iedereen in de leeftijd van ongeveer 35 tot 65 jaar en is voor dit kerkseizoen afgelopen.

'Een goed verhaal'

Een aantal jaren geleden was ‘Een goed verhaal’ het jaarthema van de landelijke Protestantse Kerk Nederland (PKN).
Soms is er een goed verhaal nodig om weer op gang te komen of heb je een goed verhaal te vertellen. Zo is het de naam van onze groep geworden. Op de gespreksavonden staat ontmoeting voorop en worden verhalen gedeeld aan de hand van een boek, door een interview te beluisteren, door inbreng van muziek of gedichten.

Dit seizoen beginnen we met het boek Eindelijk thuis. Gedachten bij Rembrandts meesterwerk, ‘De terugkeer van de verloren zoon’ van Henri Nouwen. Nouwen schreef het boek naar aanleiding van een ontmoeting met het schilderij van Rembrandt bij de parabel uit Lucas 15:11-32. De rolfiguren van vader, oudste zoon en jongste zoon waren voor hem een uitnodiging om zijn eigen ervaringen en gevoelens bij deze rollen te onderzoeken.

We gaan in gesprek over het boek, het schilderij en de parabel van de verloren zoon en wat deze rolfiguren voor ons betekenen. Het boek is nodig om je voor te bereiden op de bijeenkomsten.

Aanmelden: Ronald van de Vliet, ronaldvandevliet@boerderijopaarde.nl
of bij
Rianne Fortuin-Mosterd, rf@pn.nl.Locatie: de Sjoel
Tijdstip: 20.00 uur

Terug