Actueel

De Sint-Catharijnekerk is weer geopend voor toeristenbezoek

Zonder bijzondere bijeenkomsten is de Catharijnekerk van maandag tot en met zaterdag van 13.00 tot 16.30 uur geopend voor toeristenbezoek.

De Sint-Catharijnekerk is weer geopend voor toeristenbezoek

De deuren van de Sint-Catharijnekerk zijn weer - bijzondere gebeurtenissen daargelaten - geopend voor toeristenbezoek. We vragen een gift van twee euro, voor kinderen één euro en voor een gezin vijf euro. De opbrengst wordt gebruikt voor het onderhoud van onze prachtige Sint-Catharijnekerk.

De Sint-Catharijnekerk is het markantste monument van Voorne en Putten. Waar je ook bent, rondom Den Briel of in de wijde omgeving, van verre zie je de vierkante toren. Per jaar komen er zo’n 10.000 bezoekers. Naast vele Nederlanders ook heel veel toeristen uit Europa en daarbuiten. De toren is een uitdaging om te beklimmen, vooral voor jongeren.
Eenmaal binnen ontvangt elke bezoeker in zijn eigen taal informatie en een plattegrond van de kerk. Via de informatiezuil komt de bezoeker alles te weten over de bouw van de kerk, het interieur, de gebrandschilderde ramen en het orgel.

Terug