Actueel

Orgel- en carillonconcerten in de Catharijnekerk

U bent van harte welkom op maandagavond en om de veertiendagen op zaterdagmiddag 16.00 uur voor orgel- en carillonconcerten én voor toeristenbezoek waarbij u twee prachtige tentoonstellingen kunt bewonderen.

Orgel- en carillonconcerten in de Catharijnekerk

Tot en met 25 september zijn er wekelijks op maandagavond orgelconcerten op het Kam-orgel in de Sint-Catharijnekerk. De toegang bedraagt 8 euro, met vriendenpas 7 euro. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.
Reserveren is niet nodig in verband met de grootte van de kerk.
Na afloop van het concert is er gelegenheid tot napraten onder het genot van koffie of thee.

Voorafgaand aan de orgelconcerten zijn er in juli en augustus om 19.00 uur carillonconcerten op de Brielse beiaard.
Op de luisterplaats, voor het Merulahuis met uitzicht op de toren, zijn een aantal stoelen opgesteld. Het spel van de beiaardier is onder het genot van koffie of thee te volgen op een scherm.
De toegang is gratis met na afloop een collecte. 

Op 7, 21 en 28 augustus en op 11 september en 23 oktober zijn er zaterdagmiddaginloopconcerten in de Catharijnekerk, aanvang 16.00 uur.

Zowel van de orgel- en beiaardconcerten is een programmaboekje beschikbaar met informatie over de uitvoerende musici, hun programma,het Kam-orgel en de Brielse beiaard.

In de kerk zijn twee prachtige exposities te bezichtigen met werk van keramiste Willy Groot en de Senegalese schilder Malang Sane.

De zaterdagmiddag inloopconcerten vinden plaats van 10 juli tot en met 25 september, om de twee weken om 16.00 uurDe toegang is uw gift.

De Brielse Culturele Commissie Sint-Catharijne organiseert de orgel- en beiaardconcerten én ook de tentoonstellingen.

Bekijk hier de agenda voor meer informatie.

Terug